Ma van a 2. szülinapunk!


Köszi, hogy itt vagytok velünk a Nyugati téren!

Két évvel ezelőtt, a pandémia kellős közepén, ezen a napon lett volna a 27. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztivál nyitónapja, de mind otthon ültünk – karanténban. Esélyünk sem volt, hogy személyesen örülhessünk annak, amikor a szerzőink azt látják a könyvbemutatóik után, hogy legújabb műveik milyen fogadtatásra találnak, vagy hogy elcsíphessük a standunkról távozó olvasók szemében azt az örömöt, amikor kedvenc szerzőjük legújabb művét végre megszerezték, netán egy korábban nem ismert író frissen megjelent könyvére csaptak le, teljesítve ezzel a legfontosabb könyvfesztiváli „küldetésüket”.

Gondoltunk egy merészet, és blogolni kezdtük könyvfesztivál helyett. Így meg tudtuk mutatni nektek azokat az újdonságainkat, amelyeket hosszú hónapok óta erre az eseményre készülve gondoztunk, sőt lehetőségünk nyílt arra is, hogy kollégáink is kiléphessenek ebbe a virtuális reflektorfénybe, és elmondhassák, melyik könyvünk miért fontos, hogyan készült, és milyen olvasót képzeltek el neki. De partnereink voltak (és azok a mai napig is) a szerzőink, a műfordítók, a szerkesztők, a szaklektorok, a grafikusok, a fényképészek és illusztrátorok is, hogy feltárhassuk a kiadói kulisszák mögötti világot, és kicsit más szemszögből is megmutathassuk a mi könyves világunkat.

Az elmúlt két évben 980 cikket írtunk nektek. Ti pedig napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre egyre többen és többen követtétek ezeket, amiért nem tudunk elég hálásak lenni. Csak egyet ígérhetünk, ahogy eddig is, úgy a jövőben is a legjobb könyvekről írunk, a legjobb csapattal. Köszönjük, hogy itt vagytok velünk a Libri Kiadói Csoport blogján, hogy együtt követitek velünk, mi történik a Nyugati téren. Megmutatjuk, melyek voltak az elmúlt két év legnépszerűbb cikkei, jöjjön a top10 – avagy így olvastok ti! Ünnepeljük a szülinapunkon együtt a könyv és a szerzői jog világnapját!

Nyugati tér TOP10 (2020–2022)

1. Bátorítás a pestisdoktoroknak

2. A három legnehezebb dolog az életben

3. 12 dolog, amit nem tudtál a Gyilkosság az Orient-expresszenről

4. Presser könyve

5. Úristen, Ágota, ez egy könyv?

6. Hogyan lett a Tíz kicsi négerből Mert többen nincsenek?

7. 5 könyv – ami rövid

8. 5 könyv – ami hosszú

9. Ha megváltoznak a sejtek a szívben

10. A falu, ahol él: Gombosszeg