Kriptozoológusok a babaházban – sorozatindító és könyvbemutató a Katonában kedd este


Közreműködik: Csion bölcsei (Csider István Zoltán, Pion István), Dunajcsik Mátyás, Karafiáth Orsolya, valamint Pálmai Anna, a Katona József Színház színésznője.

image

A Stallo című kötet főhőse, a trollok után kutató Susso egy kriptozoológiai honlapot üzemeltet. Rögeszméjét ismert természetfotós nagyapjától örökölte. Amikor egy idős nő azt állítja, hogy egy őt és unokáját figyelő apró lényt látott ólálkodni a háza körül, Susso magához veszi a kameráját és ijesztő utazást tesz az ismeretlenbe. Kiderül, hogy trollok valóban léteznek, és elviszik a gyermekeinket…
A könyvet Fejérvári Boldizsár fordította.
Stefan Spjut 1973-ban született, korábban irodalomkritikusként és kulturális szerkesztőként dolgozott. Bemutatkozó regénye, a Fiskarens Garn (A halász meséje) 2008-ban jelent meg.

A babaház úrnője című regényében Jessie Burton a női sors és a szabadságvágy örök témáit járja körül, miközben regényének lapjain megelevenednek a tizenhetedik század végi Amszterdam hétköznapjai.
A könyvet Farkas Krisztina fordította.
Jessie Burton 1982-ben született. Első regényét, amely A babaház úrnője címmel 2014-ben jelent meg, Anglia legnagyobb könyvesbolthálózata, a Waterstones az év könyvévé választotta. 2015-ben 31 nyelven jelenik meg a regény.

részletek: https://www.facebook.com/events/1563670737248247/