5 könyv – 5 mesehős


Valljuk be, hogy mindenkinek megvannak a maga kedvencei – kedvenc szín, könyv, film, étel, ital, évszak, és még sorolhatnánk a végtelenségig. És persze, hogy a mesehősök sem maradhatnak ki ebből a listából. A Kisvakondtól kezdve Pumuklin és Hamupipőkén keresztül generációnként érezhető a váltás, de még így is vannak olyan klasszikus karakterek, akik legyenek bár majd’ százévesek, nem fog rajtuk az idő vasfoga. Ezek azok a szereplők, akikért kicsik és nagyok közösen tudnak rajongani, összehozzák a családot.

És persze ott vannak az „ifjú titánok”, a legújabb mesefigurák, akik futótűzként terjednek, köszönhetően az internetnek, és akik lehet, hogy a felnőtt korosztályt időnként az őrületbe tudják kergetni, a kisebbek viszont értük őrülnek meg. Ebben a helyzetben nincs mit tenni, a kompromisszum segíthet a család tagjain, mondjuk, hogy a mozgóképről könyvre váltunk olykor, vagy épp fordítva.

Ezen a héten 5 mesehőst – 5 mesekönyvet hoztunk nektek, reméljük, mindenki megtalálja a kedvencét!

Geronimo Stilton: A rejtélyek hajója – Tizedik utazás a Fantázia Birodalmába

A tündérkirálynő és népe ismét bajban van! Megamágus, a leghatalmasabb és leggonoszabb varázsló elhatározta, hogy letaszítja Floriannát a trónról, és ő lesz a Fantázia Birodalmának uralkodója. Ellopja a Vanília-szigetek röptetőpor-készletét, amivel bármit a levegőbe emelhet; megszerzi a Tűztojást, hogy azzal ékesítse koronáját; a kék hermelinek bundájából pedig olyan köpenyt varrat, amivel az egész birodalmat sötétbe boríthatja. Meg kell őt állítani! Csatlakozzatok ti is a Fantázia Társaságához, hogy együtt teljesítsük a küldetést! Tündérek, sárkányok, varázslók, manók és sok-sok jó barát… fedezzük fel együtt Fantázia Birodalmát!

„Hogy ki vagyok én? Hát, Geronimo Stilton, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, Florianna királynő barátja, de legfőképp: a Félelem és Gáncs Nélküli Lovag, aki néha extraegeres, varázslatos utazásra indul. Ebben a könyvben a tizedik kalandomat mesélem el.”

Peppa malac – Színezőfüzet matricákkal

A Peppa malac (eredeti cím: Peppa Pig) 2004-ben indult angol televíziós animációs sorozat, ami egy malaccsalád életébe nyújt betekintést. Az epizódok mindegyike olyan ismerős témákat ölel fel (például fürdés, játék, öltözködés), amelyekkel játszva, szórakozva tanulhatnak a kicsik.

Elő a színes ceruzákkal, és indulhat a móka Peppával és a családjával! Többoldalnyi színező, játékos feladat és matrica várja a kis rajongókat a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent nagyszerű foglalkoztatókban!

Villám McQueen – 5 perces Verdák-történetek

A Disney mozifilmjei generációknak nyújtottak és nyújtanak felejthetetlen élményeket. Villám McQueen, a lelkes, de kezdő versenyautó mindenképpen meg akarja nyerni a Szelep Kupát, ráadásul mint a legfiatalabb résztvevő. Amikor a versengés hármas holtversennyel zárul, Villám elindul a döntőre Kalifornia felé. Menet közben azonban meg kell állnia a Kipufogófürdő nevű kisvárosban.

Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

Miraculous Katica – Az első küldetés

A nagy sikerű sorozat alapján készült hivatalos regény végre magyar nyelven is elérhető. Marinette, az átlagos kamaszlány és a tinimodell Adrien élete egy csodás véletlennek köszönhetően összefonódott: együtt kell megvédeniük Párizst a gonosztevőktől. Minden szuperhősnek van eredettörténete: ismerd meg Katicabogár és Fekete Macska első találkozását!

Micimackó – 5 perces történetek

A. A. Milne története először 1926-ban jelent meg Nagy-Britanniában E. H. Shephard rajzaival, azóta pedig világszerte töretlen sikerrel lopja be magát a kicsik és nagyok szívébe. Micimackó és hűséges barátai bájos kalandokkal szórakoztatják az olvasókat, amelyek megtanítják, milyen az igazi gondoskodás, a segítségnyújtás, hogyan dolgozzuk fel az elválást, a másik hiányát, és hogyan építsünk tartós barátságokat. A család minden tagjának megvan a kedvenc karaktere és története, így az immár 95 éves csacsi öreg medve generációkat köt össze és a közös mesélés élményével ajándékoz meg. Vegyél részt Micimackó születésnapi zsúrján, segíts megtalálni Nyuszi jókedvét, és játssz Zsebibabával! Ezt a rövid mesékből álló gyűjteményt bármikor olvashatod: alvás előtt, útközben, vagy amikor csak kedved tartja.