Volt egyszer egy összetört szív


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, akit Stephanie Garbernek hívnak. Észak-Kaliforniában nőtt fel. Gyerekkorában sokszor hasonlították a zabolátlan képzelőerővel és makacssággal megáldott, kedves lányregények hőseihez, mint Anne Shirley vagy a Kisasszonyokból ismert vadóc Jo March.

Stephanie felnőttként sem távolodott el túlságosan ezektől a karakterektől. Jelenleg kreatív írást tanít leendő íróknak, mellette pedig megalkotott egy világszerte népszerű, varázslatos és misztikus világot, ahol semmi sem az, aminek látszik. A Caraval-trilógia lapjain egy olyan játéknak lehetünk részesei, ami egyszerre színházi előadás és harc a túlélésért. A kötetek középpontjában egy lánytestvérpár áll, akiken életek, birodalmak, valamint szívek sorsa múlik, és végül számtalan kihívást leküzdve beteljesítik a végzetüket.

A Dragna lányok története véget ért, szerencsére azonban a Caraval fantasztikus univerzumától nem kell búcsút vennünk, hiszen Stephanie egy új trilógiába kezdett ismerős helyszínekkel és karakterekkel.

A Nyugati tér blogon most beleolvashattok az első részbe, a Volt egyszer egy összetört szív című kötetbe Sepsi László fordításában.

Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív