Naomi Watts és A barát


Különleges hírt kaptunk: az Oscar-díjra jelölt Naomi Watts lesz a főszereplője Sigrid Nunez A barát című sikerkönyvéből készült mozinak. A regény főhősnője mély kapcsolatot alakít ki az örökül ráhagyott óriás termetű dán doggal. Így nem is meglepő, hogy a képen a Naomi Watts mellett látható Bing névre hallgató dán dog lesz a film másik főszereplője.

Naomi Watts és Bing, a dán dog (fotó: Deadline)

A barát című regény 2018-ban jelent meg – a magyar kiadást 2019-ben adta ki a Libri Kiadó –, és nem várt sikert hozott az akkor 67 éves és immár 23 éve íróként alkotó Sigrid Nunez életébe. Elnyerte többek közt a National Book Award for Fiction díjat, és ezzel könyve egy szempillantás alatt irodalmi szenzációvá vált.

Az önéletrajzi ihletésű regényben egy nő váratlanul elveszíti életre szóló barátját és mentorát. Nem elég, hogy meg kell birkóznia a veszteséggel, ráadásként hozzá kerül a férfi kutyája is, akit senki sem akar befogadni. Apolló, a termetes és idősödő dán dog szenvedése csak fokozza a nő saját gyötrelmét, mégis elhatározza, hogy nem hagyja magára az állatot.

A barát a szeretet, a barátság és a veszteség megindító története. Vallomás, mely hol szívbe markoló őszinteségével, hol zavarba ejtő éleslátásával, hol finom humorával ejti rabul az olvasó szívét, miközben megmutatja, milyen semmi mással össze nem vethető, mágikus kötelék alakulhat ki ember és állat között. Kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a történet a filmvásznon…

Cikkünkhöz a Deadline-ban megjelent információkat használtuk.