A Százfok-öböl réme


Sok kicsi (és nagy) rajongó örömére hamarosan megjelenik M. Kácsor Zoltán népszerű Zabaszauruszok-sorozatának ötödik része. A Százfok-öböl réme című kötet biztos, hogy nem okoz csalódást, hiszen visszatér a kedvenc triónk – Rilex, a tirex, Barmol, a raptor és Kunyi, a keselyű –, az egyik leggaládabb gonosz, akit ismerünk – Dragalád –, valamint még jó néhány kedves szereplő, akikkel bejárjuk a Végtelen-síkságot, Valamiderenget és Gyíktaréjt, hogy aztán végre megpróbáljuk lecsendesíteni a Csendetlen-óceánt. A történet ezúttal is bővelkedik izgalmas kalandokban, váratlan fordulatokban, ráadásul előbukkan benne néhány soha nem látott fura teremtmény is.

M. Kácsor Zoltán azt vallja: a gyerekeket leginkább azért csodálja, mert őket szó nélkül beengedik Meseországba. A népszerű meseregény-sorozat azonban a legjobb bizonyíték arra, hogy a szerző maga is bejáratos ebbe a mindannyiunk által oly nagyon szeretett és semmi mással nem pótolható birodalomba.

Arról, hogyan kezdődött a történet, ki lett volna eredetileg a főszereplője a dínós könyveknek, és mit változtatott meg a legautentikusabb szakértők – a gyerekek – javaslatára, korábban ebben a cikkben mesélt a szerző.

Most pedig hallgassatok bele a legújabb részbe itt, a Nyugati tér blogon.

M. Kácsor Zoltán: A Százfok-öböl réme