Tom Hanks kapitány első vadnyugati küldetése


Két nap, és bemutatják Tom Hanks legújabb filmjét: szerdától elérhető a Paulette Jiles regényéből készült film a Netflixen. A kapitány küldetésében Tom Hanks Jefferson Kyle Kidd kapitány bőrébe bújva teljesíti fontos megbízatását az 1870-es évek Amerikájában.

A bátorságról, becsületről és a szeretetről szóló, megindító történetben Jefferson Kyle Kidd kapitány az amerikai polgárháború után azzal keresi kenyerét, hogy településről településre vándorol, és a nagyvilág híreit felolvassa a helyieknek. Wichita Fallsban elvállal egy különleges megbízást: el kell kísérnie San Antonióba a rokonaihoz a tízéves Johannát, aki négy évet töltött a kajova indiánok fogságában. Kidd kapitányra és Johannára négyszáz mérföldes, veszélyekkel teli út vár. Johanna ráadásul nem beszél angolul, és minden alkalmat megragad a szökésre – a kislány sokkal inkább tűnik kötöttségeket nem tűrő indiánnak, mint német bevándorlók gyermekének.

A két magányos lélek között a viszontagságokkal teli utazás során különös kötelék szövődik, hiszen a kegyetlen vidéken az életük múlhat azon, hogy minden különbözőségük ellenére képesek-e megbízni egymásban.

Kíváncsian várjuk, hogy sikerült a regény filmes adaptációja, ami biztos kihívást jelentett Tom Hanksnek is, aki most először játszik vadnyugati kulisszák között, egy westernben. A szerdai premierig nézzétek meg a trailert, és persze olvassátok el a könyvet is!