21 tétel a szerelemről


A Szerelmesek Napján olvassatok bele Matthew Dicks vicces, formabontó és szívmelengető könyvébe! Íme, 21 tétel a szerelemről.

1. Az őszinte szeretet azt jelenti, hogy mindig elég jó vagy annak a szemében, aki a legjobban szeret, mégis úgy érzed, sosem vagy elég jó neki.

2. A szerelem egyik legjobb része a szexi, meztelen hetyegés.

3. Fogni egymás kezét – a körülményektől függően – ugyanolyan jó lehet, mint a szexi, meztelen hetyegés.

4. A szerelem lehetővé teszi, hogy az általad szeretett ember legbarbárabb tulajdonságairól ne essen szó. Még ha ez azt jelenti is, hogy a rohadt összehajtogatott ruhák évekig rostokolnak a ruháskosarakban.

5. Először kimondani, hogy „szeretlek”, olyan, mint leugrani egy szikla tetejéről, és remélni, hogy Isten majd elkap.

6. Az igazi, romantikus szerelem azt jelenti, hogy hajlandó vagy megosztozni a fogkefén.

7. Az emberek előszeretettel mondogatják, hogy vannak napok, amikor utálod azokat, akiket a legjobban szeretsz, de ez egy kibaszott nagy baromság.

8. Hogy igazán szeress valakit, szeretned kell azt, akit nem ismertél, azt, akit ma ismersz, és azt, aki a jövőben lesz.

9. A szerelem semmit nem tesz jobbá, de mindent megkönnyít egy kicsit.

10. Azért hazudunk azoknak, akiket a legjobban szeretünk, hogy megóvjuk őket a legrosszabb énünktől, ami igaz, mégis egy kibaszott nagy hazugság.

11. A szerelem félelem attól, hogy a párod előbb hal meg, mint te és magadra hagy, ezzel együtt folyamatos és ugyanolyan erős félelem attól, hogy te halsz meg előbb és magára hagyod a párodat. Az igaz szerelem azt követelné meg, hogy mindkét féllel hirtelen, egyszerre és azonnal végezzen egy kis meteordarab.

12. Nem tehetsz róla, hogy kicsivel jobban szereted a feleségedet, amikor félmeztelen.

13. Lehet, hogy a szerelem első látásra baromság, de a szerelem nagyjából a 19. percre teljesen elfogadható.

14. Ha küldesz egy üzenetet, amelyben az áll, „Szeretlek!”, és a válasz nem egy emoji, hanem betűkből álló szavak megfelelően központozva, akkor tudod, hogy viszontszeretnek.

15. Szerelem az, amikor január közepén meztelenül végigsétálsz a hálószobán, és nem aggódsz azon, hogy a péniszed nem mutat a legjobban.

16. A szerelem azt jelenti, hogy megígérsz olyan dolgokat, amelyeket talán nem tudsz betartani, aztán foggal-körömmel harcolsz, hogy betartsd őket.

17. A „szeretlek” egyetlen egyszerű szó, amelyet belesuttogunk a sötétbe a szerelmünknek, mondunk a kutyáknak, akik nem is tudnak angolul, kiáltunk szex közben, elmotyogunk a halottaknak, miközben a sírjuk fölött állunk, köszönés helyett mondunk a szüleinknek, mielőtt letesszük a telefont, és újra meg újra elismétlünk azoknak, akiknek az élete dicsőségesen összefonódik a miénkkel.

18. Talán nem is létezik izgalmasabb dolog, mint egy váratlan, „levesz a lábadról”, szenvedélyes csók.

19. Szeretni valakit azt jelenti, hogy nem a legjobb énje kell nekünk. Csak a valódi énje.

20. A szerelem azt jelenti, hogy nyugodtan kritizálhatod a szerelmed legidegesítőbb tulajdonságait, de ha bárki más akárcsak említést tesz ezekről, azonnal elvágod a torkát, és otthagyod elvérezni.

21. A szerelem miatt képes vagy a legostobább, legbátrabb, legnevetségesebb és legidiótább dolgokat tenni. Halálra rémülsz, megőrülsz és izgatott öröm lesz rajtad úrrá. A szerelem az összes érzés egyszerre.

A fenti részletet Matthew Dicks 21 tétel a szerelemről című könyvéből Frei-Kovács Judit fordításában közöltük.