Valami készül: Presser & Alinda


Presser Gábor rajongói különleges könyvvel lephetik meg magukat (és másokat is) karácsonyra. Emlékek, jegyzetek, meglátások, tévedések, megtörtént – vagy a szerző szerint megtörtént – valós események, hallomások, látomások, dokumentumok és áldokumentumok, dalszövegek, filmnovellák, fotók, lábjegyzetek, netán még kották is – ez a Presser könyve, melyben új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert és ismeretlen történetei. Mutattunk már belőle részletet, amit itt olvashattok el, és azt is elárultuk, hogy ezt a könyvet egy második kötet is követi majd.

A Presser könyve sokkal több, mint egy szokványos zenészmemoár. Presser Gábor történetén keresztül bepillanthatunk egy (nagy) generáció hétköznapi küzdelmeibe, ahogy a tehetségtől és tettvágytól buzgó fiatalok valami jobbat, valami izgalmasabbat szeretnének alkotni, amit lépten-nyomon hátráltat a szocializmus abszurd és dilettáns bürokráciája és önmagával is meghasonlott ideológiája. Közben szinte halljuk a dalokat, szinte tapinthatóvá válik az a kémia, amely létrehozta az LGT zseniális dalait, és eközben megelevenedik előttünk egy rég elfeledett Budapest (és az egész szocialista tábor) képe, a klubok, a hivatalok, a házibulik, az éttermek, a hangszer- és lemezboltok, a fodrászatok és férfiszabóságok, a budai hegyek és a belvárosi utcák hosszú évtizedekkel ezelőtti világa és hangulata.

Jövő hét elején már minden könyvesboltban megtaláljátok a kötetet, amelynek bemutatójára – rendhagyó módon – az online térben várunk benneteket hétfőn (2020. november 16-án), a Patreon oldalán, ahol miután megváltottuk virtuális jegyünket, megnézhetjük Veiszer Alinda és Presser Gábor beszélgetését. A beszélgetéshez járó speciális kóddal a BOOK24 webáruház jóvoltából a könyvhöz is 30% kedvezménnyel juthatnak hozzá az érdeklődők.

Találkozzunk hétfőn este a képernyők előtt!
Addig is, íme az első előzetes.