Olvasni gyerekjáték! – Könyvek a kicsiknek és nagyoknak


Mit kapjon ajándékba a gyerek? Hangzik el a kérdés valószínűleg minden gyerekes háztartásban, főleg az ünnepek közeledtével. Babát, plüssfigurát, építőkockát? – Már annyi van, kifolyik a dobozokból, egyébként is a nagyobb már kinőtt belőle. Kütyüt, videójátékot? – Azokkal szemben mindig vannak fenntartásai valamelyik családtagnak, jobb a békesség. Csokit, édességet? – Az meg nem túl egészséges. Könyvet? – Könyvet! Az mindig jó választás az ovistól a kisiskoláson át a kamaszokig.

Disney 100 – Egy évszázad csodái (3+ éveseknek)

Az idén 100 éves Disney egy gyönyörű mesekönyvbe válogatta klasszikus és új történeteit. A család, barátság, kedvesség, kaland és bátorság csodáit megelevenítő kötetben Az oroszlánkirálytól kezdve a Jégvarázson át az Encantóig helyet kapott minden olyan mese, melyet immár generációk tartanak kedvencüknek.

Geronimo Stilton: Barátom, a kis herceg (6+ éveseknek)

Geronimo a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, de nemcsak írni, olvasni is nagyon szeret, egyik kedvenc regénye Antoine de Saint-Exupéry híres műve, A kis herceg. Legújabb könyvében pedig nem más jelenik meg a félős pacák… vagyis pocok előtt, mint a kis herceg, aki Geronimót hívja segítségül hervadó rózsája megmentéséhez.

Fiala Borcsa: Bakonyi zsiványok (10+ éveseknek)

Időutazás, a téli Bakony és betyárok. Mi kellhet még egy unalmas online oktatásra kényszerült fiúnak ahhoz, hogy sutba vágja a laptopot, és belevesse magát élete legnagyobb kalandjába? Bizony, semmi több. Bíró Kadosa egy percig sem gondolkodik, betyárnak áll, nem is sejtve, hogy ezzel alapozza meg későbbi nemzetközileg is elismert történész karrierjét.  

Legyél te is Wednesday! (14+ éveseknek)

Wednesday Addams világa borzongató és lenyűgözően sötét. A Wednesday című sorozatnak hála pedig mindenki felfedezhette ennek a gótikus életérzésnek a szépségét. A „wednesdaységet” azonban lehet még fokozni! Goth stílusú könyvek, filmek, zenék segítségével, valamint a főszereplő szellemességével, bölcsességével és tánctudásával mindenki a (rém)álmai királynőjévé válhat. 

Brianna Bourne: 41 nap 9 óra 42 perc (16+ éveseknek)

Mit tennél, ha tudnád, hogy elérkeztél az életed feléhez? Ha már csak ugyanannyi idő van előtted, mint amennyit magad mögött tudhatsz? Flint nyolcévesen érezte meg a féléletidejét, és most – 8 évvel később – 41 nap 9 óra és 42 perccel a halála előtt találkozik egy lánnyal, aki nemcsak a szerelmet hozhatja el számára, de gyógymódot is kínálhat az egész emberiséget sújtó féléletidőre.