Találkozzunk a 93. Ünnepi Könyvhéten és a Margó Fesztiválon!


Újra a megszokott időben és helyen találkozhatnak szerzők, kiadók és olvasók a 93. Ünnepi Könyvhéten, a budapesti Vörösmarty téren és a Margó Fesztivál jövő heti programjain a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Szerzőink és munkatársaink is izgatottan készülnek a könyvbemutatókra, dedikálásokra.

Találkozzunk a Vörösmarty téren, a Libri Kiadói Csoport 35-ös számú standján és a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 9. és 12. között!

Június 9-én csütörtökön este 6-kor Nádas Péter nyitja meg a Vörösmarty téren a könyvhetet, 19:00-kor Orvos-Tóth Noémi dedikál a Jelenkor Kiadó standján, 20:30-kor pedig Egressy Zoltán új regényét, a Jolka harangját mutatjuk be a Városmajori színpadon Molnár Piroska közreműködésével.

Pénteken, június 10-én kora este indulnak a programok; aki a Vörösmarty teret választja, 17:00-kor izgalmas beszélgetést hallgathat Márai Ilona naplóiról vagy dedikáltathatja a legendás színészosztályról, az AlkalMáté Truppról szóló interjúkötetet vagy az elsőkönyves Vonnák Diána Libri Díjra jelölt Látlak című novelláskötetét. Ha ezen az estén inkább a Városmajort ejti útba, részt vehet Romsics Ignác, Tolnai Ottó, Nádas Péter új könyveinek bemutatóin és a Líra, egy szál gitár című eseményen megismerheti a Jelenkor Kiadó fiatal költőit, Deres Kornéliát, Horváth Benjit és Kustos Júliát.

A hétvégén már délelőtt és kora délután is várjuk a családokat, gyerekeket. A Vörösmarty téri 35. számú standunknál szombaton, június 11-én 10.30-kor Fiala Borcsa legújabb könyvét, A bodrogközi rémet dedikálja, majd 13.00-kor Jéger Zsombor közreműködésével a Margón többet is meg lehet tudni erről a történetről. Aznap a Margón mutatjuk be Szentesi Éva Merkúr a retrográdban című új regényét is – Éva beszélgetőpartnere Szűcs Péter lesz, Petrik Andrea olvas fel. Délután a téren Tolnai Ottóval, Bánki Évával, Horváth Benjivel, Deres Kornéliával, Terézia Morával, Sepsi Lászlóval és Bartók Imrével lehet majd találkozni, este 9-kor pedig Nádas Péter dedikálja legújabb regényét, a Rémtörténeteket.

A rendezvénysorozatok utolsó napján, vasárnap épp egy tucatnyi programot kínálunk kicsiknek és nagyoknak; 10.30-kor a Vigadó téri színpadon Geronimo és Tea Stilton várja a gyerekeket, kora délután Bosnyák Viktóriával új Tündérkönyvtárosokat avatunk, a standnál pedig délelőtt Kustos Júlia, Fábián Janka, Szentesi Éva, Szlavicsek Judit és Guld Ádám dedikál. Délután a Margón Dolák-Saly Róbert mutatja be A füle sem tréfa című új kötetét, a Vörösmarty téren pedig a színpadon Romsics Ignác, Benedek Szabolcs és Angela Murinai új könyveinek bemutatói követik egymást, rajtuk kívül aznap délután dedikál még a standnál Tasi Zsuzsánna, Cselenyák Imre, Egressy Zoltán és Cserna-Szabó András. Vasárnap este a Margót három eseménnyel zárjuk; Terézia Morával a Darius Kopp-trilógia Kötélen című új kötetéről Tompa Andrea beszélget, felolvas Nagypál Gábor, az AlkalMáté Trupp színészei és a róluk szóló interjúkötet szerzői, Gyárfás Dorka, Somos Ákos és Dömölky Dániel várják a nézőket, Halotti pompa című kötetének új kiadása alkalmából pedig kortárs írók – Babarczy Eszter, Borsik Miklós, Győrffy Ákos, Halász Rita, Jánossy Lajos, Schein Gábor, Sirokai Mátyás, Tompa Andrea és Závada Péter – emlékeznek Borbély Szilárdra.

Szerzőink programjai és dedikálásai a 93. Ünnepi Könyvhéten (Vörösmarty tér, 35. sz. stand)

június 9. csütörtök
18:00 Az Ünnepi Könyvhetet Nádas Péter nyitja meg
19:00 Orvos-Tóth Noémi dedikál                          

június 10. péntek                                      
17:00 Márai Ilona: Betűbe zárva – Ötvös Annával Szederkényi Olga beszélget. Felolvas: Rezes Judit(Vörösmarty téri színpad)
17:00 Gyárfás Dorka, Somos Ákos, Dömölky Dániel és az AlkalMáté Trupp dedikál
19:00 Vonnák Diána dedikál

június 11. szombat
10:30 Fiala Borcsa dedikál         
14:00 Tolnai Ottó dedikál          
15:00 Bánki Éva dedikál
15:30 Deres Kornélia és Horváth Benji dedikál  
16:00 Terézia Mora dedikál                     
16:30 Bartók Imre és Sepsi László dedikál                                       
21:00 Nádas Péter dedikál        

június 12. vasárnap      
10:30 Találkozz Geronimo és Tea Stiltonnal! (Vigadó téri színpad)
10:30 Kustos Júlia és Fábián Janka dedikál         
11:00 Szlavicsek Judit és Szentesi Éva dedikál
11:30 Guld Ádám dedikál          
13:30 Romsics Ignác: Hetven év. Egotörténelem 1951–2021 – A szerzővel Krizsó Szilvia beszélget. (Vörösmarty téri színpad)
13:30 Tasi Zsuzsánna és Angela Murinai dedikál
14:00 Benedek Szabolcs: Ez nem Amerika – A szerzővel M. Nagy Miklós beszélget. Felolvas: Schmied Zoltán. (Vörösmarty téri színpad)
14:00 Cselenyák Imre és Romsics Ignác dedikál
14:30 Tündérkönyvtáros avatás Bosnyák Viktóriával (Vigadó téri színpad)
14:30 Benedek Szabolcs és Egressy Zoltán dedikál          
15:00 Angela Murinai: Ich bin aus Ungarn. Magyarországról jöttem – A szerzővel Oláh Andrea beszélget. (Vörösmarty téri színpad)
15:00 Cserna-Szabó András és Dolák-Saly Róbert dedikál                          

Programjaink a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
(XII. Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad)

június 9. csütörtök
20:30 Egressy Zoltán: Jolka harangja – A szerzővel M. Nagy Miklós beszélget. Felolvas: Molnár Piroska

június 10. péntek
17:30 Romsics Ignác: Hetven év. Egotörténelem 1951–2021 – A szerzővel Veiszer Alinda beszélget
18:00 Tolnai Ottó: A fröccsöntés kora. Szeméremékszerek 3. – A szerzővel Reményi József Tamás beszélget
19:00 Nádas Péter: Rémtörténetek – A szerzővel Gács Anna és Németh Gábor beszélget. Felolvas: Nádas Péter
20:30 Líra, egy szál gitár – a színpadon a költők között: Deres Kornélia, Horváth Benji, Kustos Júlia

június 11. szombat
13:00 Fiala Borcsa: A bodrogközi rém – A szerzővel Ruff Orsolya beszélget. Felolvas: Jéger Zsombor
16:00 Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban – A szerzővel Szűcs Péter beszélget. Felolvas: Petrik Andrea                  

június 12. vasárnap        
13:00 Dolák-Saly Róbert: A füle sem tréfa!
17:15 Terézia Mora: Kötélen – A szerzővel Tompa Andrea beszélget a Darius Kopp-trilógiáról. Felolvas: Nagypál Gábor
18:30 Gyárfás Dorka–Somos Ákos: AlkalMáté Trupp. Élveboncolás közönséggel – A szerzőkkel és a színészekkel Valuska László beszélget
19:00 Borbély Szilárd: Halotti pompa – A Halotti Pompa és a Bukolikatájban verseiből felolvas: Babarczy Eszter, Borsik Miklós, Győrffy Ákos, Halász Rita, Jánossy Lajos, Schein Gábor, Sirokai Mátyás, Tompa Andrea és Závada Péter. Borsik Miklós és Sirokai Mátyás zenél