Skillzy és a foci


A 2021-es Labdarúgó Európa-bajnokság lesz az eddigi legkülönlegesebb esemény a torna történetében, hiszen egyéves halasztást követően bonyolítják le, a koronavírus-járvány árnyékában. Mégis, az átszervezés reményt és örömet nyújt az európai futballt világszerte kedvelők számára.

A torna koncepciója a Nemzetek Kupája 1950-es évek végi elindítása óta változatlan: a selejtezősorozatot egy olyan döntő követte, amelyet egy vagy két ország rendezett. Ez sincs többé kőbe vésve: az idén először az Eb helyszíneinek járó ünnepen, izgalmakon és drámán több mint 10 különböző ország osztozhat majd.

Az Európát behálózó sportesemény minden korosztályt megmozgat, együtt szurkolnak a szülők, a nagyszülők és az unokák. Gyerekszemmel mindig érdekes egy ilyen rendezvényen, hogy kit vagy mit választanak hivatalos kabalának. A 2020-as Európai-bajnokságot Skillzy jelképezi, aki úgy vált kabalává, hogy egy tehetségkutatón – melyre tévedésből jelentkezett – lenyűgözte a bírákat. Mára pedig Európa-szerte mutogathatja trükkjeit, Amszterdamtól Szentpétervárig!

Tartsatok most Skillzyvel, aki exkluzív, letölthető ízelítőt ad az UEAFA EURO 2020 Foglalkoztatókönyvből itt, a Nyugati tér blogon.