May the 4th Be with You


Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban, annak is egy távoli peremvidékén, ahová nem ér el a törvény keze, él egy titokzatos fejvadász és vándor, akit csak Mandaloriként ismernek. Egyetlen utastársa egy különleges kis elhagyatott lény, a Gyermek. A különleges páros egyesíti erejét, hogy a Gyermek visszajuthasson a népéhez, ám hosszú és veszélyes út vezet odáig…

Május 4-én a világ minden pontján Star Wars-rajongók köszöntik egymást, és ünneplik a Birodalom napját. A több mint 40 éves univerzum, amely a filmeknek köszönhetően vált hihetetlenül népszerűvé, rengeteg könyvvel, számítógépes játékkal, képregénnyel és sorozattal bővül folyamatosan. Legutóbbi nagy dobása a The Mandalorian című – Magyarországon sajnos még hivatalosan nem elérhető – sorozat, amely tökéletesen idézi a 70-es, 80-as évek filmjeinek esszenciáját, szerez új rajongókat és hódítja vissza a régiek – az utolsó filmek miatt kicsit morcos – szívét. 

Az egyik legjobb dolog a Star Wars fantasztikus világában, hogy generációkat képes összehozni, ugyanúgy rajonghat érte felnőtt és gyerek, nagyszülő, szülő és unoka. A napokban megjelent, A Gyermek című foglalkoztató pedig kiváló közös program lehet a filmek újranézése mellett egy hideg, szeles tavaszi napon. Ebből a könyvből hoztunk nektek egy letölthető kis ízelítőt itt, a Nyugati tér blogon.

Az Erő legyen veletek!