A királyok ideje lejárt


Frank Miller és szerzőtársa, Thomas Wheeler Cursed Átkozott című illusztrált regénye a fantasyrajongók legnagyobb örömére augusztusban végre magyarul is megjelenik. A film noir stílusú képregényeiről ismert művész, a Sin Cityt íróként és rajzolóként is jegyző Miller hamarosan megjelenő története alapján a Netflix saját gyártású, azonos című sorozatot is készített, az első epizód július 17-én kerül adásba.

A Cursed – Átkozott a hagyományos Artúr-mondakört egy merőben új csavarral, egyáltalán nem a megszokott perspektívából meséli el. A legenda szerint Artúr király egy kőből húzza ki mitikus kardját, az Excaliburt, más verziók azonban úgy tartják, a Tó Hölgye ajándékozza neki. Egy biztos, a mágikus erővel bíró fegyvert Artúr királlyal kapcsoljuk össze, ám a Miller–Wheeler-féle Cursed – Átkozottban a legendás kard ezúttal nem királyt, hanem királynőt választ Britannia egyetlen igaz uralkodójának: a Tó Hölgyét. A történet főszereplője így Nimue lesz, aki a karddal és egy jóképű, Artúr nevű zsoldossal az oldalán szembeszáll a gonosszal, hogy megmentse népét.

A kötet magyar kiadása augusztus 14-re várható, a különleges kiadásban a rajongók 39 oldalnyi fekete-fehér Frank Miller-illusztrációt találnak majd.

Frank Miller (jobbra) illusztrációján Nimue a hatalom kardjával emelkedik ki a tóból

Ahogy a comicon.com is szemlézi, a Cursed – Átkozottnak hihetetlenül nagy dózis jutott Frank Millerből: „hosszú idő óta talán most először talált igazán vissza önmagához a Mester, és ezzel egy hamisítatlanul Frank Miller-i művet tett le az asztalra. Ez a regény olyan, mintha a középkori Angliában játszódó, fantasyval keresztezett Sin Cityt olvasnánk.”

A The Withcher (Vaják)-sorozat sikere után a Netflix lehetőséget látott a Miller–Wheeler-történet sötét hangulatú fantasyvilágában, azonos című, saját gyártású sorozatában Katherine Langford alakítja majd Nimue-t. A Cursed: Átkozott-sorozat július 17-től érhető el a Netflix kínálatában.

Ha kíváncsi vagy, milyen lesz a filmváltozat, amit máris a következő Trónok harcaként emlegetnek, itt nézheted meg a sorozat (angol nyelvű) előzetesét: