Tiuri rejtélyes küldetése


Vajon mi az, ami 57 évvel ezelőtt jelent meg, azóta 15 nyelvre lefordították, és világszerte több mint egymillió példányt adtak el belőle? Egy ma is izgalmas, 1963-ban írt lovagregény, Tonke Dragt klasszikusa, a Levél a királynak .

A történet már az első oldalakon beszippantja 21. századi olvasóját is, a karakterek és a cselekményfolyam letehetetlenné teszi a kötetet. Nem csak az ifjú könyvmolyok fedezik fel maguknak újra és újra ezt a lovagregényt; a történet a filmkészítőket is megihlette, ezúttal a Netflix készített belőle egy hatrészes minisorozatot.

A regény és a sorozat főhőse egy fiatal lovagjelölt, Tiuri, aki a királyság sorsát megpecsételő, titokzatos levelet kap, melyet el kell juttatnia a királynak. És ahogy ez már lenni szokott, útja során megannyi veszélyes kalandba keveredik. A sorozat és a könyv különböző perspektívákból mutatja be a lovagkor értekeit, de mindkettőben fontos szerep jut a küzdeni akaró, bátor, kitartó – szerethető vagy épp gyűlölhető – karaktereknek. Ha megnézted a sorozatot, akkor is érdemes elolvasni a könyvet, sőt most a képernyőről megismert hősök olvasás közben is veled lesznek, hiszen hamarosan itt a regény új kiadása, filmes borítóval.