#otthonolvasok a korona idején


Március közepe óta mi, a Libri Könyvkiadó munkatársai sem járunk be az irodába, vagyis már nem csak akkor veszünk otthon kézbe egy könyvet, ha a szabadidőnkben kikapcsolódni, elmélyülni, tanulni vágyunk, vagy egy jó receptet keresünk a hétvégi ebédhez, hanem a készülő könyvekkel is az otthonainkban foglalkozunk. Arra buzdítunk mindenkit, hogy maradjon otthon, amíg csak kell, és csak fejben, szívben utazzunk az olvasmányaink segítségével. Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.

Gyuricza Esztert, a Libri Könyvkiadó vezetőjét kérdeztük, hol olvas otthon a legszívesebben. „Az erkélyen, a napsütésben, kávé és sütemény mellett. A szabad levegő lételemem, a sütés a hobbim, a munkám pedig a szenvedélyem.” Persze, arra is kíváncsiak voltunk, melyik az a könyv, amit a kiadványaink közül nektek ajánl. „Legutóbb egy interjú miatt éppen Sara Collins Costa-díjjal kitüntetett regényét, a Frannie Langton vallomásait olvastam újra az erkélyen. Szívem csücske ez a könyv, több okból is. Olyan témákról szól, amelyeket kiemelten fontosnak tartok: a szabadságról, az elnyomottak lázadásáról és a női sorsok, szempontok fontosságáról. Az a fajta bátorság, szókimondás és önreflexió, ami a főszereplő Frannie-t jellemzi, azonnal magával ragadott. A történet a 19. század eleji Jamaica cukornádültetvényére, majd Londonba repíti az olvasót, s miközben megismerjük a mulatt rabszolgalány, Frannie sorsát, fény derül arra is, ki ölte meg George Benhamet és különc feleségét, Marguarite-et, akiknél Frannie szolgált. A regény így egyszerre érdekfeszítő krimi és gondolatgazdag társadalomkritika.”

Ha kedvet kaptál, hogy megismerd az elsőkönyves Sara Collins regényét, amely az Oprah Magazin szerint Margaret Atwood Alias Grace-ét (https://www.libri.hu/konyv/margaret_atwood.alias-grace-2.html) idézi, beleolvashatsz  (https://issuu.com/librikiado/docs/collinss_frannielangton_beleolvaso) és megrendelheted a könyvet itt (https://www.libri.hu/konyv/frannie-langton-vallomasai.html), vagy akár az e-könyvet is. (https://www.libri.hu/konyv/frannie-langton-vallomasai-1.html).