Lúdtoll helyett okostelefonnal portyázó ősök és az ókor legmenőbb arcai


Könyvek, amikkel segíthetsz neki az otthoni tanulásban

  1. rész

Hol van már az az idő, mikor munka és suli után mindenki hazaért, megvacsoráztatok, elmeséltétek, kivel, mi történt aznap, esetleg megnéztetek közösen egy mesét vagy filmet. És itt véget is ért az aznapra szabott közös időtök. Hogy utáltad, mert kevés volt. Most meg jönnek sorra a pillanatok, amikor mégis visszasírod. Egyszerre lett mindannyiunk otthonából iskola, menza, munkahely, játszótér és persze szórakoztató központ is. De nemcsak nekünk nehéz és megterhelő ez az időszak: gyerekeinkre is rengeteg pluszfeladat hárul, amit sokszor rosszul viselnek, nem értik a miérteket és a hogyanokat. Ahhoz, hogy segítsünk nekik kicsit, és könnyebbé tegyük számukra ezt az időszakot, mutatunk néhány könyvet, amikkel az otthoni tanulás szórakozás és játék is egyben.

Sorozatunk első részében a kiskamaszok sokszor kínkeserves történelemtanulását  igyekszünk könnyedebbé, viccesebbé tenni! Itt van rögtön Lőrinc László könyve, a 25 szelfi az Árpád-korból (Rátkai Kornél és Bertothy Ágnes illusztrációival).

Honfoglalás, véres csata, királyi esküvő – eszedbe jutott, vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartottak volna a kezükben? Merthogy ők is lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti. Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelenik meg: ők is örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást. És ami valóban megtörtént – amit a történészek tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból az is kiderül. A sorozat következő része, a 25 szelfi a török korból már készül, és még az idén megjelenik!

Mindig is rejtély volt számodra a mitológia, a görög istenek világa, valamint az ókori Róma? Esetleg azt gondoltad, mindez ősrégi és uncsi? Sőt, még az is megfordult a fejedben, hogy ez az egész ciki lenne, ha érdekelne? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája és Caesar és bandája című könyvei felrázzák a görög mítoszokat és az ókori történeteket. Megismerheted belőlük az összes jó arcot az Olümposzon és Róma környékén úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ezek a könyvek tele van kihagyhatatlan történetekkel a legmenőbb antik istenekről és ókori hősökről. Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!

A sorozat következő részében mutatunk olyan könyveket is, melyekkel gyerekjáték lesz a biológia, az olvasás és a matektanulás is!