Bödőcs, a megállíthatatlan


A Meg se kínáltak, Bödőcs Tibor első regénye tavalyi megjelenése óta az egyik legkelendőbb könyv a Helikon Kiadó kínálatában.

A népszerű humorista első regényét szorosan követi két évvel korábbi, Addig se iszik című paródiakötete a sikerlistákon. Ez utóbbi kötet mára jóval több, mint százezer példányban kelt el, ami egyedülálló a hazai piacon. Magasra került a léc, miután az Addig se iszik szinte mindent elért, amire egy első könyv számíthatott: osztatlan kritikai és kereskedelmi siker, Libri irodalmi közönségdíj, teltházas bemutatók, több órán át tartó dedikálások. Így érthető, hogy óriási várakozás előzte meg az új könyv, a Meg se kínáltak megjelenését. Bödőcs Tibort persze nem olyan fából faragták, aki megijed a feladattól. Paródiák helyett ezúttal standupjainak világához nyúlt vissza, és egyik népszerű szereplője, a Ferusról mintázott szobafestő kapott egy egész könyvnyi „önálló fejezetet” a Bödőcs-univerzumban.

Tavaly ősszel az októberi premiert megelőző napokban Bödőcs Tibor Winkler Nórával hol máshol, mint egy bárpultnál és a Kiscelli Múzeumban beszélgetett inspirációról, képzőművészetről, kocsmakultúráról. Meg persze Ferusról.

Bödőcs Tibort eddig szigorúan csak élőben láthattuk felolvasni a könyveiből. Ám a karantén-időszakban mind új szabályokat hozunk, így ő is közzétett egy új videót, amelyben az Addig sem iszikből olvas, ha tudni akarod, melyik szerzőről írt paródiáját nézheted meg, kattint ide, és máris kiderül, Mi a bóni?.

https://www.libri.hu/konyv/bodocs_tibor.meg-se-kinaltak.html

https://www.libri.hu/konyv/bodocs_tibor.addig-se-iszik.html