Könyvesbolti szerelem Párizsból


Könyvesbolti szerelem Párizsból

Cyrano de Bergerac és Amélie szelleme találkozik egy Szajna-parti könyvesboltban. Egy elbűvölő étterem, egy titokzatos író és a selymes párizsi romantika. Ez a Barreau-féle szerelem.

 

És ez a szerelem ellenállhatatlan. Olyan, amilyenre titkon mindannyian vágyunk: sorsszerű, viharos, mulatságos, mely jobbá, bölcsebbé, szebbé varázsol. Az író bájitalának azonban ennél több összetevője van: az irodalom, a francia ételek iránti rajongás és az összetéveszthetetlen párizsi miliő egyaránt gondoskodik arról, hogy A nő mosolya elcsábítsa olvasóit. Hiába, a szerelem nem a véletlen műve.

Ugyanezt vallja a regény főhősnője, Aurélie Bredin is, aki egy kis könyvesboltban különös kötetre bukkan. A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha ő maga volna.

Aurélie elhatározza, utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie az íróval. A regény francia szerkesztőjétől megtudja, a találkozás nem egyszerű, ugyanis a szerző irtózik a nyilvánosságtól… De Aurélie-t ilyen könnyen nem lehet lerázni! Ahogy a kiadó vezetőjét sem, így a szerkesztőnek nincs más választása, rá kell vennie a szerzőt, Robert Millert, hogy Párizsba jöjjön. Nem lesz egyszerű dolga. Robert Miller ugyanis nem létezik. A bestseller szerzője valójában maga a szerkesztő, aki ha lelepleződik, az állásával játszik. Valahogy ki kell másznia a slamasztikából, mielőtt a kiadó vagy az elbűvölő mosolyú múzsa rájön az igazságra…

Így kezdi habkönnyű regényét Nicolas Barreau, aki maga is Párizsban született, és a mai napig egy könyvesboltban dolgozik a Szajna bal partján. Vagy mégsem? Bár rövid életrajza szerint Barreau nem egy életidegen könyvmoly, mégis szinte lehetetlen a nyomára bukkanni. A Die Welt szerint Nicolas Barreau-val interjút készíteni valóban nem egyszerű feladat, de nem azért, mert irtózik a nyilvánosságtól. Hanem mert: nem létezik. A cikk szerzője állítja, a bestsellerek írója nem más, mint a német kiadó főszerkesztője, Daniela Thiele. Ismerős a történet? Talán nem a véletlen műve… Vagy csupán a szerelem bolondériája?

Nicolas Barreau Párizsban játszódó történeteivel olvasók millióit hódította meg. Harmadik regénye, A nő mosolya, mely világszerte a bestsellerlisták élére került, most végre magyarul is megjelenik.