Megjelent a Vértrilógia második kötete


„A császár nem egy személy volt, egy koronás fő, hanem annak a világnak a szimbóluma, amelyben emberek milliói keresték a boldogságukat, s amikor a szimbólum kimúlt, hirtelen mindenki úgy érezte, hogy mondjanak bármit a politikusok, susogjanak akárhogy a szigorúan szabályozott hírlapok, valami visszavonhatatlanul véget ért. S ha jön is helyette egy másik, az ifjú főherceg, akihez mindenki nagy reményeket fűz, azért ahhoz sem férhet kétség, hogy ami hetven éven át tartott, az megszűnt és a folytatás majd egészen másként alakul.”

1916. Erdélybe betörnek a románok, az Osztrák-Magyar Monarchia népei pedig Ferenc Józsefet gyászolják. Férfiak tízezrei, akik nemrég még a frissen épített stadionokban hódoltak az új őrület, a futball sztárjai előtt Budapesten, most tömött vonatokon tartanak a front felé. Szállási Titusz, Az Est munkatársa is Kolozsvárra utazik, hogy első kézből tudósítsa olvasóit az eseményekről, miközben reméli, hogy régi barátjával, Saint-Germain gróffal is újra találkozhat. Mert a háború borzalmai mellett különös gyilkosságok is történnek a városban, melyekhez hasonlóval egyszer már találkozott Budapesten – ahol a gróf távozása óta úgy tűnik, Ady Endre és Molnár Ferenc is vámpírtámadás áldozata lett. Egy évszázados titok, egy démoni szerelem, és egy váratlan segítőtárs azonban olyan kalandba keveri őt, amit talán soha nem írhat meg…

Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten, nagyjából száz méterre attól a helytől, ahol most él. Közben azért Szolnokon is eltöltött majdnem két évtizedet. A Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen, politikatudomány szakirányon szerzett diplomát. Az elmúlt tizenöt évben hivatalnokoskodott, valamint írt vagy tucatnyi könyvet, sok tucat tárcát, novellát és kritikát, illetve kapott egy József Attila-díjat. Szabadidejében a lányait kísérgeti haza az óvodából és az iskolából. A 2012 februárjában indult Vérgróf-trilógia befejező darabja, A vértanú 2013 tavaszán jelenik meg a Libri Kiadónál.

A második kötet már a boltokban!