Jövőnéző Fesztivál és a booktrailerek inváziója


Az alábbiakban letölthető formátumban, a kiadók szerinti ABC-rendben tesszük közzé az általuk küldött műveket, melyekre könyvtrailerek készülhetnek a prae.hu portál által meghirdetett verseny keretében, s melyeket a kiadók megvásárolhatnak. Jónéhány kiadó még haladékot kért, ezért érdemes gyakran visszatérni erre az oldalra, mert várhatóan néhány naponta frissülni fog.

Free style kategóriában pályázhat bárki. A kiíráshoz képest a változás történt: a kiadók július 30-ig tehetik közzé a könyvek címét, szinopszisát, jellemző részletét. 

Téma: pályázni lehet a pályázathoz társuló kiadók által megadott címlisták bármely, tetszés szerint kiválasztott könyvéhez 2012. augusztus 21. éjfélig beküldött könyvtrailerrel. 

A kiadók folyamatosan a pályázók rendelkezésére bocsátják a könyv szerzőjét, címét, szinopszisát, s egy jellemző részletét – a könyv tehát lehet, hogy már elkészült, de lehet, hogy csak a pályázat leadása után jelenik meg. 

Magánszemélyek, csoportok, cégek, nonprofit szervezetek egyaránt pályázhatnak bármelyik kiadó bármelyik felhívására. Nyertest a kiadók maguk hirdetnek, ha kedvükre való pályamunka érkezik.

A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek, amit a kiadók a kiíró, a prae.hu portált megjelentető Palimpszeszt Kulturális Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodásban garantálnak.

ABC-sorrendben a kiadók és a művek:
A linkekről letölthető a szinoszis és néhány jellemző rész a kötetből.

Athenaeum
Emma Forrest: Visszhangzó szavak
Pataki Éva: Nőből is megárt a nagymama

Corvina
Nyáry Krisztián: “Őrizem a szemed” / múzsák, írók, szeretők

JAK
Nagypál István: A fiúkról
Váradi Nagy Pál: Urbia

Libri Kiadó
Földes András: Erőss Zsolt: A Himalájánál magasabbra

Magvető Kiadó
Rubin Szilárd: Aprószentek
Mariam Petroszjan: A Ház
Parti Nagy Lajos:Fülkefor és vidéke (30., 35., 37. rész)

Manó Könyvek
Bátky András: Bazsó és Borka – A kedves pincerém. Illusztráció: Lakatos István (szinopszis, részlet)
Joss Stirling: Sky. Lélektársak