Szabó Győző ágyneműtartóba bújt a kommandósok elől


Rendőrök rontottak a drogtanyára közvetlenül azután, hogy belőtte magát – írja a Blikk. Szabó Győző, a Valami Amerika és a Beugró sztárja kábítószeres múltjáról valló új könyvében arról is mesél, hogyan úszott meg egy drograzziát.

„Beadjuk egymásnak. Elindul a bizsergés bokától felfelé. A sejtek ujjongva passzolják stafétaként tovább a mosolyt. Cikázik belül az anyag, szervtől szervig, a gyomrot picit összehúzza, a szívet kicsit megsimogatja. A nyakamon megtekeri az artériát – már hallom a zakatoló lokomotívot, ahogy mindjárt koppan az agyam fékezővasán. És amint nekivágódik, a rezgést szétteríti az egész testemben. Káosz és kakofónia. Crescendo. Forte. Fortissimo. Beleremeg az egész koncertterem. Lecseng az utolsó taktus, leheletnyi csend, és a sejtjeim állva tapsolnak, bravózzák, ünneplik a ma esti előadást. Bravó! Bravó! Bazdmeg, ez kurva jó cucc, súgtam oda a lánynak. Aha, elég jó, búgta vissza, és az ölembe hajtotta a fejét.

És akkor az iszonyatos erejű dörej. Vezényszavak, üvöltözés, kaotikus foszlányok. Egyre közeledő foszlányok. Az adrenalin már a vörös mezőben volt. Brutális sebességgel járt az agyam. De a legdurvább, hogy tudtam, mit kell csinálni.

A feladat az, hogy te és a társad tűnjetek el a toronyban, ahol csak egyetlen ágy van, semmi ablak, semmi exit. És mindezt teljesítsd 30 másodperc alatt, mert a várba behatoló fekete nindzsák titeket keresnek. Expert fokozaton jönnek felfelé a toronyba, és nem cicóznak. Ha még ott vagy, elkapnak, és game over.

Tiszta. A színész legyőzte függőségét, és ezzel talán az életét mentette meg

Na jó, akkor nagy levegő, és start level. A kép felső sarkában villog egy piktogram, miszerint a kaland csak akkor indul el, ha előbb visszateszed a faszod a helyére. Igen. Bukhattam három másodpercet. Mi a megfejtés, bazdmeg? Mindenesetre ne állj fel, ez biztos. Legördülés az ágyról. Igen. A két figura fekszik az ágy mellett. Mi lenne, ha benéznék az ágytakaró alá? Ráklikkelek. Hoppá! Egy ágyneműtartó. Húzzuk csak ki! Vigyázz, a két fogantyú az ágy mértani közepétől pontosan egyenlő távolságra van, jobbra és balra. Izgi. A tartót csak úgy húzhatod ki, ha egyszerre fogod meg és mozdítod őket magad felé. Hány másodpercünk van még? A picsába! Már csak tíz. Gyerünk, befelé! Igen ám, de nem mindegy, hogyan. És már nagyon közel vannak a morcos nindzsák. A játék bemondja, hogy a Sanyi nevű felhasználót elvesztette a csapat. Ketten maradtunk. És mi a megoldás? Megvan! Az ő feje az én lábamhoz, az enyém pedig az övéhez. Miért is? Nagyon egyszerű. Mert csak így tudja a két figura, a szivacs alatti keresztléceknél fogva, az ágyneműtartót visszagördíteni az ágy alá. A helyére. Hoppsz, és már el is tűntetek mindketten. Király vagy. Az utolsó másodpercben. Bravó! Level complete.“