Hétfői adásszünet Süveges Gergővel


A Hétfői Adásszünetben Süveges Gergő, négygyermekes televíziós műsorvezetőt  kerestük meg, aki mesélt nekünk hivatásról és családról,  s arról, miképp  egyeztethető össze e kettő. Onleány blogja.

Szinte napra pontosan két év és 188 adás után elköszöntem a Ma reggel műsorától.” Egy 2011. október 2-i blog-bejegyzésedben olvasható ez a mondat. Fájdalmas búcsú volt?

Szerettem a műsort. Szerettem a mareggeles kollégákkal együtt dolgozni, szerettem a reggeli pörgést, a gyors váltásokat, a különféle témák közötti rövid átállásokat. Örültem annak, amikor a hétköznapi, közéleti, politikai műsorban teljesítettem szolgálatot, és annak is, amikor a hétvégi, elgondolkodóbb, maradandóbb értékekre figyelő adásokat készítettük. Egy valami nem hiányzik: a heti ötszöri négy harmincas kelés…
Azóta „háromlaki” életet élsz a közmédiában. A Megoldások Magazinjának egyik műsorvezetője vagy az m1-en, a Dunán pedig közéleti műsorokat vezetsz: a Közbeszédet és a Heti hírmondót. Eközben rádiózol is, a Kossuthon a Szombat délelőtt egyik házigazdája vagy. Ez a felállás kimerítőbb vagy a korábbi volt az?
Más. Akkor hajnaloztam; most többnyire délután, este, illetve hétvégén vagyok szolgálatban. Az fizikailag keményebb volt, ez kevésbé családbarát.
Az írás itt folytatódik.