Beköszöntő


“…nagyon sok, talán minden a szavakon múlik, melyeket idejében kimond, vagy elhallgat, vagy leír az ember” – Márai Sándor

Az olvasás egész biztosan olyan élmény az ember számára, ami semmi mással nem pótolható. Ezt az élményforrást folyamatosan táplálni, eljuttatni az írók műveit minél többekhez, izgalmas kiadói feladat. Ha körültekintően tesszük a dolgunk, pontosan azok kezében kötnek ki a különböző olvasmányok, akiket céloznak.

Egy nyitott profilú kiadó esetében – ahogyan a Librit már a kezdet kezdetén jellemeztük – még inkább fontos, hogy megtaláljuk a speciális csatornákat, melyeken keresztül az egyes kiadványokra irányíthatjuk a különböző olvasók figyelmét. Egy ilyen, nyitott profilú kiadónak nem feladata értékkülönbséget tenni műfaj és műfaj között; az viszont elsődleges szempont a számunkra, hogy adott témakörökön vagy műfajokon belül a legjobb, legfelkészültebb, legizgalmasabb műveket kínáljuk vásárlóinknak. Hogy olyan szép-, tény- és szórakoztató irodalom kerüljön kínálatunkból a polcokra, hónapról hónapra, melyre valós igénye lehet a hazai könyvvásárlóknak. Minden reklám, program és egyéb aktivitás, amit szervezünk, csak annyiban lehet igazán eredményes, ha az adott mű szellemét követve kelti fel iránta lehetséges olvasója figyelmét.

Ezért is indul el még az év elején a Libri Kiadó és társkiadóinak blogja, melyen hétről hétre közlünk izgalmas részleteket készülő könyveinkből, szerzőink és kollégáink írásait életről és irodalomról, valamint könyvszakmai információkat és könyves események beharangozóit. Tisztában vagyunk azzal, hogy manapság nem megengedhető luxus olyasmit venni és olyasmi elolvasására szánni az időt, amelyben végül csalódunk. Reméljük, hogy akik ezen a felületen követnek minket, tudni fogják, hogy mi az, amire valóban kíváncsiak a kínálatunkból. És ami ennél is több, nem csupán a könyveinkhez kapcsolódó tájékozódási forrásnak tervezzük ezt a blogot, hanem olyan tartalmakat kínálunk rajta keresztül, melyek önmagukban is izgalmasak és építőek lehetnek minden könyvbarát számára.

A webes kommunikációnak rövidnek, frappánsnak és informatívnak kell lenni, ha célt akar érni. Erre törekszünk, és nem szeretnénk fölöslegesen gyarapítani a világban keletkező irdatlan mennyiségű, követhetetlen szövegmasszát. Hiszen, ahogy Márai mondja: “Nem fontos, hogy te szövegezd meg a szépet és az igazat, fontosabb, hogy megismerjed.” Ha akárhány olvasónál is elérjük, hogy örömet és hasznos információkat leljen a blogunkon, akkor betölti küldetését.

Sárközy Bence, a Libri Kiadó igazgatója

(Kép innen.)